Skip to content Skip to footer

Snemanje skladb

Snemanje glasbe za umetnike vseh oblik in velikosti.

Člani društva KTD Bazilika 


Izdelava skladb

Kreativna zasnova skladb. 

Skladba ti je napisana na dušo ali pa to ni tvoja skladba. 

V svojem dosedanjem delu so člani društva posneli čez 50 skladb različnih glasbenih stilov. Njihov slog, je moč slišati tako v avtorskih skladbah kot priredbah, saj  je  v slovenskem glasbenem prostoru specifičen in prepoznaven.

Pomembno se nam zdi, da razumemo potrebe in stil naše stranke. Čar skladbe je dosežen takrat, ko se v njej najdejo prav vsi od mladih do starih. Ko vsak najde v njej delček sebe.

Najljubše zvrsti glasbe, ki jih aranžiramo so: slovenski pop, hrvaški pop, Austropop,  pop rock, disco, rock & roll, boogie woogie, blues, house, latino in reggae…

Če bi želeli imeti svojo  avtorsko sladbo ali pa bi radi naredili priredbo kakšne skladbe, ki vam je všeč, nas z veseljem kontaktirajte.

Produkcija skladb

Razvoja, ustvarjanje in izpopolnjevanje posnete glasbe za javno predstavitev.

Če bi želeli imeti svojo  avtorsko sladbo ali pa bi radi naredili priredbo kakšne skladbe, ki vam je všeč, nas z veseljem kontaktirajte.

ROKSONS BAND

Kulturno turistično društvo Bazilika ima tudi svoj band. Imenuje se Roksons band.

Skupino Roksons sestavljajo mladi fantje in dekle, ki se z glasbo ukvarjajo že od malih nog. Špela Stražišar (Vokal) Rok Hvala (klavir/vokal), Nejc Hvala(bas/vokal), Luka Jahn (bobni), Simon Brand (el. kitara).
Špela Stražišar je žs kot otrok obiskovala ure solopetja, svojo glasbeno pot je nadaljevala v Glasbeni šoli Grosuplje, kjer je uspešno zaključila pouk klavirja in solopetja. Udeležila se je številnih pevskih tekmovanj in festivalov, osvojila 2. mesto na festivalu FENS, tekom študja je bila pevka Bigbanda Medicinske fakultete v Ljubljani.

Rok Hvala je glasbenik in režiser, ki je že od malih nog povezan z glasbo. Končal je študij TV režije na AGRFT v Ljubljani. Je pevec in pianist, ki ima za sabo vrsto let glasbenega ustvarjanja in nastopanja tako v Sloveniji kot nagrade iz mednarodnih tekmovanj skupaj z bratom Nejcem, sta tako nastopila tudi v Galusovi dvorani Cankarjevega doma, pa osvojila drugo mesto na festivalu Fens… Nejc Hvala je kot basist sodeloval že pri najstniški skupini U3 s katero so med drugim nastopili tudi na kongresnem trgu na projektu botrstvo, sodelovali z RTV SLO in naredili eko himno – Eko rock.

Luka Jahn je vsestranski tolkalec in bobnar, ki študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ter na jazz oddelku Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana.
Skozi leta je sodeloval v najrazličnejših projektih in zasedbah. Je ustanovni član banda Funk fu, s katerim ustvarja predvsem avtorsko glasbo in redni član dixiland zasedbe The golden dixi boys. Občasno še vedno sodeluje z različnimi orkestri in skupinami kot so; Opera SNG Maribor, Policijski orkester Slovenije, Samburaška skupina Melos, Big band Zagorje itd…

Simon Brand je profesor kitare na glasbeni šoli Emila Adamiča. Svoje znanje je pridobival na KGBL in konzervatoriju za Jazz v Celovcu.

Člani skupine Roksons predstavljajo božično skladbo Najlepši čas. “Božič je hkrati tudi praznik družine. Takrat se vsi skupaj zberemo in si namenimo najbolj dragoceno darilo na katerega čez leto kar malo pozabljamo – naš čas za drage osebe. Kot pravi izsek iz pesmi: Pod smreko polno je daril. Majhnih, velikih, oglatih in okroglih,… a veš da najbolj si bogat, če nekdo ima te res rad.” Pravi avtor skladbe Rok Hvala.